Mijn naam is Petra de Lange. Ik ben sinds 2005 fulltime therapeut. 35.000 behandelingen gegeven, 24.000 studie-uren, 1.500 therapeuten opgeleid, 4.000 yogalessen gegeven. Voor mij nog steeds ’t mooiste werk van de wereld. Mensen uit alle provincies en alle beroepsgroepen weten de weg naar mijn praktijk te vinden. Inmiddels heb ik een bak aan grondige kennis en ervaring op ’t gebied van pijnvermindering, stressreductie, ontspanning en klachtvermindering.

Elk jaar volg ik training op hbo-bachelor/Wo niveau in medische kennis, psychosociale kennis, lichaams­gericht werk, coaching, meditatie en beweging. Klik hier voor de CV.

Ik zie Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel als één geheel en vind het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Daarom werk en denk ik holistisch: naast aandacht voor het bewegingsapparaat heb ik oog voor emoties, organen, gedachten, zenuwstelsel, hormonen, leefstijl, drukpunten, voeding, en energiebanen. Zelfzorg heeft hierbij mijn speciale aandacht. Voor mijn cliënten én voor mezelf. Ik besteed voortdurend aandacht aan m’n balans, innerlijke ontwikkeling, emotionele stabiliteit, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Petra in de media:

The intelligent optimist therapy special nl (pdf)
Massage Magazine 13 aug: opleiding in beeld (pdf)
Massage Magazine 11: opleiding in beeld (pdf)
Druk met de vingers. Artikel Shiatsu BMS Message 10-2020

 

Werkwijze

Ik ben lid van de VBAG, NVST en RBCZ. Daardoor is vergoeding mogelijk bij de meeste ziektekosten­verzekeraars. Het betekent ook: regelmatige bij/nascholingen, beroepsgeheim, klacht/tuchtrecht. Vooraf aan de eerste behandeling nemen we samen je intake­formulier door, zodat we een duidelijk beeld hebben van je hulpvraag, klacht en geschiedenis. Ik ben echter geen arts, en zal, indien nodig, je verwijzen naar huisarts of behandelend collega. Ik werk samen met osteopathie, fysiotherapie, orthomoleculair therapie, hypnotherapie, en psychologie. Daarna start meteen de 1e behandeling. Hier staan de benodigde formulieren.

 

Vervolgbehandelingen

Het aantal behandelingen en de frequentie ervan is afhankelijk van je hulpvraag. In principe kunnen we uitgaan van eens per 2 à 3 weken. Daarnaast geef ik je thuisoefeningen mee om spieren/ gewrichten losser te maken, om te ontspannen of emoties te verwerken. Ook bespreek ik je leefgewoontes, zoals voldoende water drinken, gevarieerd eten, goed bewegen, zelfzorg en naar je lichaam luisteren (of wanneer juist niet) en het belang van ontspannen.

Spreekt mijn visie, ervaring en kennis je aan? Voel je hartelijk welkom.

 

Aandachtspunten

  • Gebruik voorafgaand aan de behandeling liever geen zware maaltijd.
  • Drink na de behandeling extra water, zodat de afvalstoffen je lichaam snel weer verlaten. Dit voorkomt o.a. hoofdpijn.
  • Vermijd een zwaar lichamelijke inspanning direct voorafgaand of aansluitend op de behandeling.
  • Ondergoed blijft aan.

 

Na de behandeling kun je:

  • je loom, slap of vermoeid voelen
  • hoofdpijn krijgen
  • geringe griepachtige verschijnselen of spierpijn ervaren

 

Meestal blijven deze reacties echter achterwege. Mochten ze voorkomen, maak je dan geen zorgen. Het is een volkomen natuurlijk verschijnsel, en geeft aan dat je lichaam op de behandeling reageert. Eigenlijk is het dus iets positiefs, hoe gek dat misschien ook klinkt. Over het algemeen zullen de reacties niet langer duren dan 24 uur.

 

Belangrijk:

Screening op rode vlaggen.