Petra de Lange - Praktijk Open Hart

 

Petra (1967) is HBO-opgeleid Manueel Praktizijn (shiatsu, massagetherapie, reflexologie) en natuurgeneeskundige. Ze volgde opleidingen bij o.a. de DBA, Vita Opleidingen, Manueel Therapie Rusek, Shiatsu-in-Bedrijf, Holos en Zonnevlecht Opleidingen. Daarnaast volgt ze jaarlijks diverse cursussen op het gebied van natuur­geneeskunde, lichaams­gericht werk, energie, meditatie en beweging. Vrouwen­gezondheid en hoog­sensitiviteit (HSP) hebben daarbij haar bijzondere aandacht. Petra ziet Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel als één geheel en vindt het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Ze besteedt voortdurend aandacht aan haar eigen innerlijke ontwikkeling, emotionele stabiliteit, kennis, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

 

Opleidingen

Scholing vond plaats op HBO-bachelor niveau, inclusief MBK en PsBK op Plato niveau (SNRO-/Arcos- en CPION-registers) en Pedagogiek (WO). Klik hier voor de CV. Petra is Natuurgeneeskundig Therapeut bij de VBAG, en Register­therapeut bij de RBCZ. Door deze lidmaatschappen is vergoeding mogelijk bij de meeste ziektekosten­verzekeraars. Lidmaatschap van een beroeps­vereniging betekent tevens: regelmatige bij/nascholingen, beroepsgeheim, klacht/tuchtrecht. Ook is ze CRKBO Geregistreerd Docent, en verzorgt ze trainingen bij o.a. Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen (o.a. Dorn Specialist, massage bij kanker, massage bij burn-out, nek- & schoudermassage, bekkenmassage, buikmassage, EFT).

 

Petra in de media:

The intelligent optimist therapy special nl (pdf)
Massage Magazine 13 aug: opleiding in beeld (pdf)
Massage Magazine 11: opleiding in beeld (pdf)
Druk met de vingers. Artikel Shiatsu BMS Message 10-2020

 

Werkwijze

Vooraf aan de eerste behandeling nemen samen het intake­formulier door, zodat we een duidelijk beeld hebben van je vraag, klacht en geschiedenis. Petra is echter geen arts, en zal, indien nodig, je verwijzen naar huisarts of behandelend collega. Daarna start meteen de 1e behandeling. Hier staan de benodigde formulieren.

 

Vervolgbehandelingen

Het aantal behandelingen en de frequentie ervan is afhankelijk van hoe ernstig de klacht is. In principe kunnen we uitgaan van eens per week of eens per twee weken. Naast de behandeling geeft Petra thuis­oefeningen mee om spieren losser te maken, om te ontspannen of om gewrichten soepeler te maken. Ook bespreekt ze leef−gewoontes, zoals voldoende water drinken, gevarieerd eten, goed bewegen, goed naar je lichaam luisteren (of wanneer juist niet) en het belang van ontspannen.

 

Aandachtspunten

  • Gebruik voorafgaand aan de behandeling liever geen zware maaltijd.
  • Drink na de behandeling extra water, zodat de afvalstoffen je lichaam snel weer verlaten. Dit voorkomt o.a. hoofdpijn.
  • Vermijd een zwaar lichamelijke inspanning direct voorafgaand of aansluitend op de behandeling.
  • Ondergoed blijft aan.

 

Na de behandeling kun je:

  • je loom, slap of vermoeid voelen
  • hoofdpijn krijgen
  • geringe griepachtige verschijnselen of spierpijn ervaren

 

Meestal blijven deze reacties echter achterwege. Mochten ze voorkomen, maak je dan geen zorgen. Het is een volkomen natuurlijk verschijnsel, en geeft aan dat je lichaam op de behandeling reageert. Eigenlijk is het dus iets positiefs, hoe gek dat misschien ook klinkt. Over het algemeen zullen de reacties niet langer duren dan 24 uur.

 

Belangrijk:

Screening op rode vlaggen.