Dit Lieve Lijf

Holistisch zelfzorgprogramma voor werk en privé

Heel hartelijk welkom bij het ZelfzorgProgramma Dit Lieve Lijf! Een tof online zelfzorgprogramma voor  mensen die voor mensen zorgen. Voor mooie mensen zoals jij. Want je vergeet jezelf vaker dan wellicht goed voor je is. 

Ik geloof in een wereld waarin we van nature oog hebben voor zelfzorg. Vanuit diepe verwondering en dankbaarheid voor ons lieve lijf en leven. En dat we zo samen de wereld, de zorg, het onderwijs, jouw wereld beter maken.

Zelfzorg is ontzettend belangrijk

Ik ben ervan overtuigd dat onze gezondheid, ons leven, ons werk, onze passie, onze relaties, ons welzijn staan of vallen met zelfzorg. In mijn dagelijks werk als Manueel Praktizijn merk ik dat veel klachten en ongemakken ontstaan, in stand worden gehouden of zijn begonnen toen er wat minder oog was voor zelfzorg

Wat kun je allemaal verwachten?

In Dit Lieve Lijf deel ik 22 jaar kennis, kunde en ervaring en mijn diepe bewondering met jou voor ons lieve lijf, ons brein, onze emoties, voor jouw werk, ons leven. Hoe gaaf het is dat jij doet wat je doet. En hier op deze mooie, knotsgekke planeet rondloopt, met al die mensen en wezens in jouw kring.

Het programma bestaat uit 14 modules en 3 gratis bonusmodules, die echt inhoud hebben. 70 video’s, 70 audio’s en 323 pagina’s.

De modules doorloop je stap voor stap, in jouw tempo, op jouw manier. Ik bied je liefdevolle en heldere begeleiding, ik bemoedig je, inspireer je en geef je soms een little kick in the beautiful butt. Ook al is dit een online programma, je doet t niet alleen.

Weet je nu al dat je klaar bent om meer aandacht te hebben voor zelfzorg? Tof! Klik op de onderstaande betaallink en begin vandaag nog. En je kunt natuurlijk ook nog even verder lezen.😉

Als je bij ’t afrekenen code Joehoe! invult, geef ik je maar liefst 33% korting op onderstaande bedragen!

Betaling ineens = € 573,-
Begin hier je zelfzorg avontuur. Klik hier of kopieer deze link:
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/9c613ba174

Liever betaling in termijnen? Dat kan! 7x € 88,-
Klik/kopieer even deze link: https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/a8f009

 

Blog

Dit Lieve Lijf bestaat uit 2 delen en is volledig online

Je kunt hem dus elk moment van de dag of nacht volgen, in jouw beste tijd. In elke module inspireer ik je met leuke opdrachten, fijne oefeningen, ik stel je mooie, inspirerende en soms uitdagende vragen waar je over na kunt denken en die je aandacht dieper naar binnen brengen, en deel ontspannen meditaties en visualisaties met je.

In onze 17 weken durende reis, zetten we jouw welzijn op de eerste plaats. Elke week duiken we in een nieuwe module, waarbij discipline en consistentie belangrijke sleutels zijn. Er zijn vele ZoomCall, Facebook Lives, een WhatsApp groep en Voxer groepscoaching. 

Daarnaast zijn er 3 bonusmodules die je helemaal gratis krijgt:

A. Wat is zelfzorg, en wat betekent het voor jou?
Je ontdekt vele manieren van zelfzorg, en leert diverse copingstijlen kennen. Verder ga je aan de slag me je energiegevers en je energievreters, nee zeggen en  grenzen bewaken /aangeven. 

B. Wat doet stress, belasting en belastbaarheid.
Waardevolle inzichten over de fysiologie van stress, wat er gebeurt bij langdurige stress, de oorzaken van stress en welke eigenschappen ons stressgevoelig maken. 

C. Balans tussen werk en privé
Waarom werk je? Haal je er vervulling uit? Ben je 100% aanwezig op je werk, en 100% aanwezig thuis? Welk stresstype ben jij? En wat zijn jouw vroege stress-signalen? Hoe ervaar jij ontspanning in je lijf? En hoe is het met je agenda? Kortom, veel waardevolle stof om over na te denken.

 

Omdat je in Dit Lieve Lijf jezelf echt gaat ontdekken en waarderen, én heel praktisch aan de slag gaat, kun je toffe resultaten verwachten: 

🌟 Meer energie en vitaliteit door Yoga en qigong oefeningen

🌟 Verminderde stress en angst door ’t kalmeren van je zenuwstelsel
🌟 Verbeterde slaapkwaliteit door effectieve ontspanning, meditaties en ademhalingsoefeningen
🌟 Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde omdat je jezelf echt leert waarderen
🌟 Een gezondere levensstijl door bewustere keuzes voor beweging, voeding, en spelen.
🌟 Betere relaties, met jezelf, thuis, privé en op ’t werk omdat je kalmer in je vel gaat zitten, en je jezelf en anderen echt met andere ogen gaat bekijken. 

 

 

Dit Lieve Lijf bestaat uit 2 delen.

DEEL 1: Zelfzorg voor werk en privé

1. Jouw toffe werk
Wat vind je echt fijn aan je werk? Wat geeft je een goed gevoel? Wat maakt dat je fluitend naar huis gaat? Wat vind je lastig op je werk

2. Jouw prachtige talenten
Jouw interesses, jouw talenten, jouw persoonlijke waarden doen er toe. Jij doet er toe. Waar ben jij van nature goed in? Wat gaat je gemakkelijk af? Waar ga je van aan?

3. Jouw waardevolle waarden en subkwaliteiten
Jouw waarden maken je tot een prachtig mens. In deze module ga je ze zelf ontdekken: je kernwaarden, je subkwaliteiten en je (deels) verborgen kwaliteiten. Belangrijke ankers waarnaar je terug kunt grijpen als je uit balans raakt.

4. Jouw boeiende valkuilen
Je valkuilen zijn eigenlijk teveel van het goede van je kwaliteit. Je slaat er dan een beetje in door. Het is wat anderen je weleens kunnen verwijten, en waarvan je geneigd bent het in jezelf te vergoelijken. Inzicht hierin is enorm helpend.

5. Jouw heerlijke uitdagingen
Je uitdagingen zijn kwaliteiten die je mist of nog te weinig doet. Tegelijk brengen ze iets heerlijks. Toen ik die sleutel écht te pakken kreeg, kwam er een grote glimlach van verwondering op mijn gezicht.

6. Jouw interessante allergieën en irritaties
Ai ai, die irritaties. Die dominante collega, die hysterische buurvrouw, de klagerige client, die weinig begripvolle leidinggevende. In deze module leer je er met andere ogen naar kijken. Je gaat heel praktisch aan de slag en dat zal heel veel waardevolle inzichten opleveren.

7. Jouw stimulerende relaties
Mensen die je bewondert, waardeert, mensen waar je stiekem een beetje bang voor bent, mensen waar je echt een hekel aan hebt. We leggen ze naast je lijst met kernwaarden. Er gaan je daarbij vast mooie dingen opvallen. Ook ga je nadenken over wat een goede, betekenisvolle relatie voor jou eigenlijk inhoudt. En we bespreken het belang van sociale zelfzorg. Want onderzoek wijst uit dat het hebben van voedende, fijne relaties een positieve uitwerking heeft op onze fysieke gezondheid, wist je dat?

8. Jouw belangrijke behoeften en ontembare verlangens
Vanuit onze behoeften en verlangens reageren we voortdurend op onze omgeving, op situaties, op mensen en op dat wat er gebeurt in de wereld om ons heen. Soms reageren we evenwichtig en begripvol. Soms reageren we fel, te hard of te emotioneel. Dan is er sprake van een behoefte, een verlangen of een persoonlijke waarde die niet gehoord wordt, of die geraakt wordt. Als je ze kent, weet je waarom je reageert zoals je reageert, en zie je de onderliggende behoefte achter gedrag of woorden van jezelf en van anderen. Het maakt ook dat je meer begrip kunt opbrengen voor het gedrag van patiënten en collega’s. Inzicht hierin brengt je nader tot elkaar, en maakt je tot een begripvolle, aanmoedigende en stimulerende gesprekspartner in je werk, in je privéleven en met jezelf.

 

DEEL 2: Zelfzorg voor lichaam, ziel en geest

9. Dit Lieve Lijf
Zelfzorg voor je lichaam, met verwondering je lichaam dieper leren kennen, je lichaam leren begrijpen als kompas, de helende kracht van slaap, beweging, voeding, water, ademhaling, Yoga, Qigong, aanraking/massage, en het opladen van je innerlijke batterij. 

10. Dit mooie hart
Zelfzorg voor je hart en je gevoelens, omgaan met lastige emoties en situaties, journaling, EFT Tapping – emotional freedom technique, hartcoherentie, de helende kracht van dankbaarheid, loslaten en vergeving.

11. Dit briljante brein
Zelfzorg voor dat heerlijke drukke koppie van jou, je brein ontlasten, je hoofd leegmaken, de kracht van onze gedachten, grenzen aangeven en nee-zeggen, de 3 belangrijkste mechanismen bij stress, diep ontspannen met Yoga Nidra meditaties, en autogene training.

12. Dit gave energielichaam
Zelfzorg op energie-niveau, luisteren naar de signalen, de werking van meridianen, oosterse drukpunten en chakra’s, qigong oefeningen voor energie, balans en veerkracht. 

13. Deze magische ziel
Heerlijke zelfzorg voor je ziel, spiritualiteit/zingeving/religie, de helende kracht van stilte, rituelen, bidden, vertrouwen, verbinding en afstemming op iets dat groter is dan jij. Zingeving vinden als ’t leven moeilijk wordt. 

14. Dit heerlijke thuis
Zelfzorg voor je huid, je kleding, je woning, je werkplek, onze aarde, je eigen ruimte, de helende kracht van schoonmaken en opruimen. Oefeningen en tips om de energie in je huis en op de werkplek te optimaliseren.

 

Dit Lieve Lijf is echt een groot geschenk aan jezelf. Lees maar wat ’t jouw voorgangers gebracht heeft:

Iris, begeleider en leerkracht
“Door dit hele programma ben ik steeds meer gaan ontdekken waar mijn hart blij van wordt, en ik durf daar ook veel meer voor gaan staan nu. lk maak veel bewustere en gezondere keuzes over mijn agenda, mijn voeding, mijn ontspanning, mijn beweging, mijn vrije tijd, en mijn dagindeling op het werk. Ik vlieg daardoor minder van hot naar her, en heb veel meer energie. Ik zou het iedereen gunnen om met een open houding met deze modules aan de slag te gaan. Zou onze maatschappij er dan niet veel liefdevoller, warmer en milder uitzien? Ik denk van wel!”

Sharon, psycholoog

“Ik heb echt geleerd hoe ik voor mezelf kan zorgen op momenten dat het lastig is, thuis of op het werk. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik neem nu meer tijd voor mezelf en heb wat meer ‘lak’ aan wat anderen van me vinden. Ik durf nu nog krachtiger voor mezelf te gaan staan. Dat voelt zoveel vrijer!”

Karen, massagetherapeut

“Ik merk dat ik nu veel meer mijn waardering uitspreek tegenover mijn partner, mijn kinderen, mijn vrienden. Ik vertel ze nu vaker wat ik zo fijn aan hen en aan ons contact vind. Waarom ze belangrijk voor me zijn. Mijn relaties zijn rijker geworden. Dat brengt zoveel meer verdieping in mijn leven.”

Gea, fysiotherapeut

“Wauw, wat gaaf dat je dit hebt opgezet. Ik hoop dat er nog heel veel mensen hier gebruik van maken. Je gunt dit iedereen toch, dat je stil mag staan bij jezelf, wie bén je, wat voel je, waar sta je voor? Wat zullen we dan allemaal veel blijer en meer ontspannen rondlopen, minder klachten ervaren en rustiger op elkaar reageren.”

Ilona, therapeut jeugdzorg

“De kleine momentjes van zelfzorg door de dag heen, ook tijdens de werkdag, vond ik zo heerlijk inspirerend. Even een vriendelijke aanraking, of mijn oren masseren, of luisteren naar binaural beats, mijn ogen sluiten, de aandacht op mezelf na een lastig gesprek, even een ademhalingsoefening doen. Echt heel waardevol. Door betere zelfzorg ben ik echt een leuker mens geworden.”

 

Pak deze kans om jezelf 10 plekken omhoog te zetten. Als er ook maar iets is dat je zonet geraakt heeft, dan is ’t tijd. Schrijf je vandaag nog in en begin jouw transformatie naar betere, authentiekere keuzes voor een gelukkiger, gezonder en stralender leven!

Als je bij het afrekenen de code Joehoe! invult geef ik je maar liefst 33% korting op onderstaande bedragen!

Betaling ineens = € 573,-
Klik hier of kopieer deze link:
https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/9c613ba174

Liever betaling in termijnen? Dat kan! 7x € 88,-
Klik/kopieer even deze link: https://zelfzorgacademieditlievelijf.nl/purchase/order-id/a8f009

 

Lieve schat, je bent tot hier gekomen. Gun jezelf dit zelfzorgavontuur. Het gaat je meer balans, meer energie, minder klachten en meer veerkracht brengen.

 

In deze brochure kun je nog meer lezen, download ‘m hier: Klik hier voor de brochure                                                                                                                                                                                                                                                               

Blog: belasting en belastbaarheid: de fysiologie van stress

YouTube

Klik op het logo om naar het YouTube kanaal van 'Dit Lieve Lijf' te gaan.

Spotify

Klik op het logo om naar de podcast aflevering van 'Dit Lieve Lijf' te gaan.

 

Lees hier de algemene voorwaarden van Dit Lieve Lijf: Algemene voorwaarden